Міжнародна наукова конференція з астробіології - науки, що досліджує можливість життя на інших планетах, - завершилася 10 листопада у Ватикані. Форум учених з різних країн світу провели Папська академія наук і Ватиканська обсерваторія, передає Благовест-інфо.

Результати п`ятиденної конференції представив журналістам директор обсерваторії, священик Хосе Фунес разом з колегами - вченими з Італії, Франції і США.

“Питання походження життя і питання про те, чи існує життя десь ще у Всесвіті - дуже цікаве і заслуговує на серйозне вивчення", - пояснив на прес-конференції о. Фунес. За словами вченого, ці питання мають "глибокий філософський і богословський сенс", але учасників цікавила можливість позаземного життя з наукової точки зору, а також те, як різні науки і галузі знання можуть брати участь у вивченні цієї проблеми.

Відео дня

Всього в конференції взяли участь близько 30 учених з різних країн світу. Кріс Імпі, професор астрономії університету Арізони вважає, що проведення подібного наукового форуму у Ватикані цілком доречно. "Мотивації і методологія можуть бути різні, але і наука, і релігія вважають життя дуже незвичайним проявом нашого Всесвіту". Між людьми релігійними, що прагнуть зрозуміти сенс життя, і ученими, що досліджують життя "є багатий спільний грунт для діалогу".

Імпі також нагадав, що останніми роками вченими були відкриті сотні планет поза Сонячною системою, схожі на Землю. За словами професора, від відкриття позаземного життя нас можуть відокремлювати "всього декілька років". Учені, досліджуючи історію і природу зародження життя на Землі, передбачають, що існують "сотні мільйонів придатних для життя місць в одному лише Чумацькому Шляху, а це всього лише одна з мільярда галактик", - говорить професор Імпі.