На Волині на трьох гарбузах, щовиростила 77-річна Надія КУШНІРЧУК – мешканка села Рудники Маневицького району, з’явилося зображення хрестів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, на думку мешканців села, хрести на гарбузах не справа рук людини. Вони проявилися тут самі собою.

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Відео дня

«Це хрести дійсно не людьми написані. Якщо переглянути сторінки Біблії, то ми побачимо, що Господь посилає знамення. Через них Він готує своїх духовних дітей до якоїсь події. У Старому Завіті були пророки, які проповідували, закликали людей до каяття. Є вони і в Новому Завіті, бо якби не було, то давно б цей світ перестав існувати. Але вони сховані від людського ока – це відлюдники, монахи, схимники. Погляньте, скільки останнім часом у нас є мироточивих, кровоточивих ікон. Суспільство все більше деградує, тому, напевне, Господь посилає різні дива», - зауважив протоієрей Ярослав МАКСИМУК, благочинний Колківської округи.

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

Наразі до Свято-Покровського храму, де знаходяться ці дари природи, приходять не тільки православні віруючі, але й люди інших конфесій. Більшість вважають, що епідемія грипу – покарання за необдумане гріховне життя. Тому громада села Рудники вирішила в ці дні постити і готуватися до сповіді та причастя.
Довідка УНІАН. Храму в Рудниках уже 101 рік. Він пережив дві війни і вцілів навіть тоді, коли село було спалене. У різні часи у храмі служили 10 священиків, двоє з яких були репресовані. На стінах церкви є зображення, написані іконописцем Варварою Шушкевич, яка також була репресована і померла на Брянщині (Росія). У 1962 році храм був закритий. Але люди не відавали ключі радянській владі і понад 20 років самі проводили богослужіння у свята, навіть коли не було священика. У 1988 році храм був відкритий одним із перших на території Волині.