Суд Пряжинського району Карелії у четвер, 22 жовтня, засудив послушника Важеозерського чоловічого монастиря Карельської єпархії, що незаконно рубав ліс для спорудження келії, до одного року позбавлення волі умовно, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на прес-секретаря прокуратури Карелії Тетяну Кордюкову.

"У червні цього року підсудний, який є послушником Мітрофаніївського скиту чоловічого монастиря, незаконно заготовив 31 кубометр лісу для будівництва зрубу келії, призначеної для молитов. Збиток становить 207 тисяч рублів", - сказала Т.Кордюкова.

Суд кваліфікував це діяння за частиною 3 статті 260 УК РФ (незаконна рубка лісових насаджень). За словами представника прокуратури, суд врахував, що злочин був скоєний не з корисливих міркувань, а з "релігійного спонукання" і призначив підсудному мінімальне покарання - один рік позбавлення волі умовно.

Відео дня

«Мабуть, нелегко б довелося сонму великих подвижників чернецтва Російської Півночі середньовічної епохи, якби вони жили у наші дні», - відзначає Седьмиця.Ru.