У селі Трудолюбівка Барського району Вінницької області в одній з хат на склі вікна з’явився образ Матері Божої.

Як повідомляє газета «20 хвилин», у кімнаті, на вікні якої з’явилося зображення святого образу, точнісінько такий самий образ Матір Божої висить над вікном. З кімнати через подвійне вікно зображення на склі не видно.

Останні три роки ця хата пустувала. За помешканням наглядала родичка 72-річної господарки, яка три роки тому переїхала жити до іншого району області. Хата була побудована у 1973 році на пагорбі. Від дороги будинок підняли на підмурок приблизно на півтора метра. Так що до вікна рукою не дістати. Від дороги хатина відгороджена старим штахетником.

Відео дня

Люди, які часто ходили повз будинок та бачили на склі вікна образ спочатку нічого не розповідали про диво, боячись, що інші люди засміють. Ще одними очевидцями дива були лісничий з дружиною, які і розповіли про Святий образ усім односельчанам.

Люди, почувши новину, поспішали до будинку подивитись на диво.

У Трудолюбівці нема своєї церкви. Віруючі змушені ходити на службу у сусіднє село. У односельців з’явилася думка – облаштувати храм у святій хаті. З такою пропозицією вони звернулися до господарки помешкання. Та - не проти.

Представники офіційної церкви про це диво ще нічого не чули.

У Вінницькій єпархії УПЦ зазначили, що Церква завжди дуже обережно ставиться до всіх випадків прояву будь-яких див. Бо іноді демон перевтілюється в світлого янгола заради спокуси. Принаймні так записано у Святому письмі. Тому завжди створюється комісія, яка детально вивчає аналогічні випадки, і цей випадок також планується дослідити.

Дослідження буде таке ж, як це було зроблено на місці появи хреста на зрізаному дереві у сквері біля церкви, що знаходиться у Вінниці між «Книжкою» й Центральним універмагом. Там на цьому місці збудували капличку.

Ще одне диво на Вінниччині раніше сталось у селі Кіровка Калинівського району. Коли там почали будувати храм, то хтось із місцевих жителів підкинув на місце будівництва ікону із запискою. У ній йшлося про те, що таку ікону неможливо тримати вдома, бо вона має дуже сильний запах. Коли ікона була занесена до єпархії, аромат було чути всюди. Крім того, на іконі проявилися краплини роси, вона почала кровоточити. І цей процес триває дотепер. Стікаючи по іконі, краплини виділяють аромат. Зараз ікона зберігається в будинку, пристосованому під храм. Коли завершиться будівництво нової церкви, ікона буде там встановлена на видному місці.