У Санкт-Петербурзькій духовній академії у присутності членів Священного синоду, архієреїв Російської Православної Церкви, випускників академії, гостей і учасників урочистостей на честь 200-річчя найстарішого церковного вишу Росії патріархові КИРИЛУ було вручено знаки доктора богослов`я.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

За даними агентства, предстоятель РПЦ удостоєний вченого ступеня доктора богослов`я одностайним рішенням вченої ради академії, повідомив у вітальному слові до високого гостя ректор вузу єпископ Гатчинський АМВРОСІЙ.

Відео дня

На думку членів вченої ради, патріарх являє собою «приклад справжнього богослова, не сухого вченого, усуненого від життєвих проблем тишею кабінету, але дійсного пастиря», який несе людям слово Боже, - «живе і дієве, що проникає в найглибші куточки людського серця, таке, що допомагає осягнути заповітні думки і наміри серця».

Єпископ АМВРОСІЙ особливо відзначив важливість зустрічей патріарха з молоддю, які відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі, Калінінграді, Нижньому Новгороді, Архангельську, Вітебську.

Патріарх КИРИЛ в 1974-1984 роках був ректором Санкт-Петербурзької духовної академії.