Харківські митники та прикордонники при перевірці автомобіля на митному посту “Гоптівка” виявили приховану ікону Миколи Чудотворця з ознаками старовини.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Держмитслужби України, прямуючи з Росії до України через митний пост “Гоптівка” Харківської митниці, водій обрав спрощений порядок проходження митного контролю – “зелений коридор”.

При заповненні митної декларації водій та пасажир заявили, що зброї, наркотиків, культурних цінностей та інших предметів, обмежених або заборонених до переміщення через митний кордон України у них немає. Але при проведенні митниками та прикордонниками огляду автомобіля у багажнику в поліетиленовому пакеті серед особистих речей пасажира було виявлено старовинну ікону розміром 34х40 см із зображенням Миколи Чудотворця. Ікона була загорнута у ковдру, тобто провозилася з приховуванням від митного контролю. На запитання інспектора 68 річний громадянин України пояснив, що святий образ належав його померлій матері.

Відео дня

Співробітниками Харківської митниці складено протокол про порушення митних правил за ст. 352 Митного кодексу України (приховування від митного контролю). Ікону вилучено та передано на експертизу, яка і встановить чи має вона історичну та культурну цінність.