Свято Покрови, яке за церковним календарем відзначають 14 жовтня (за новим стилем. – УНІАН) на Львівщині святкуватимуть 9 днів. Львівські молодіжні патріотичні та християнські громадські організації за підтримки управління у справах сiм’ї та молодi Львівської облдержадміністрації проводитимуть з 12 до 21 жовтня фестиваль “Покрова”. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Як зазначили організатори, метою фестивалю є залучення молоді до активної участі у відзначенні свята Покрови Пресвятої Богородиці.
«Багаторазово наші предки довіряли себе опіці Богоматері. Козацтво України вважало Пресвяту Богородицю своєю покровителькою. Українська повстанська армія була створена також на свято Покрови – 14-го жовтня», - зазначив у коментарі УНІАН начальник управління у справах сiм’ї та молодi Львівської ОДА Андрій РОЖНЯТОВСЬКИЙ.
14 жовтня, у рамках проведення фестивалю, також передбачені масові заходи за участю молоді, які розпочнуться о 15.00 біля пам’ятника провідника української нації Степана Бандери у Львові.