Почався процес зближення православних церков в Україні. Про це під час прес-конференції у «Главред-медіа» розповів голова інформаційно-видавницького управління Київської Патріархії єпископ Євстратій (Зоря).

Так, кілька днів тому відбулася двостороння зустріч представників Української Православної церкви Московського і Київського Патріархатів. Мета зустрічі - «знайти точки дотику, що існують між нашими церквами», - сказав єпископ Євстратій.

За словами священнослужителя, українське православ’я на сьогодні об`єднує спільна православна віра, усвідомлення того, що українська церква розділена і розуміння того, що «ми живемо у незалежній державі і бажаємо йому блага». Розділяє церкви лише ставлення до їх статусу, - сказав єпископ Євстратій.

Відео дня

Священнослужитель переконаний, що «Бог нам допоможе, і ми знайдемо таку формулу, яка задовольнить не лише одну чи іншу сторону, а й буде сприйнята з належним розумінням і в Московському Патріархаті, і в Константинопольському Патріархаті, і в інших помісних православних церквах».

У свою чергу, голова Синодного інформаційно-просвітницького відділу Української Православної церкви МП протоієрей Георгій Коваленко додав, що УПЦ МП і УПЦ КП фактично вже давно об`єднані «у служінні українському народу, тому що ми спільно співпрацюємо з Міністерством освіти, з Міністерство оборони, Міністерством внутрішніх справ, де ми разом працюємо заради наших віруючих».