На Житомирщині у селі Немиринці Ружинського району на Воздвиження Чесного Хреста Господнього вперше відзначили свято села. Як передає кореспондент УНІАН, про це УНІАН повідомила головний організатор свята Тетяна РОМАНОВСЬКА.

За її словами, день для такої події обрали не випадково. "Адже вважається, що саме в день великого християнського свята закладалася в селі церква, і багато років немиринчани відзначали цю подію – до села  приїздили всі, хто з різних причин залишив свою малу батьківщину",  - додала Т.РОМАНОВСЬКА.

Вона наголосила, що цьогоріч свято набуло більшого розмаху. Немиринчани своїми силами підготували велику програму за участю духовних осіб та громади села. Також сільський голова Ольга ЖЕБРІВСЬКА нагадала землякам історію населеного пункту, яка сягає 1556 року.

«На святі для односельців виступали вихованці дитячого садочку, учні загальноосвітньої школи, місцеві творчі колективи »,- розповіла організатор свята.

Т.РОМАНОВСЬКА додала, що в селі також успішно реалізується проект «Добробут власними руками».У ньому місцева громада бере участь вже не один рік. Результатом стало проведення в село газу та води, зведення спортивного майданчика, зони відпочинку, облаштування зупинки та встановлення пам’ятника Т.ШЕВЧЕНКУ».

«З-поміж глядачів на святі було багато молоді. І не дивно. Адже процес розвитку інфраструктури села почав повертати до рідних домівок молодих спеціалістів»  ,- сказала Т. РОМАНОВСЬКА.

Відео дня