«Святині, що єднають народи. Храми давньої і сучасної Польщі» - фотовиставка під такою назвою 28 вересня відкрилася у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Мета виставки - популяризувати найцінніші пам’ятки європейської сакральної архітектури, зокрема, на прикладі храмів давньої та сучасної Польщі показати багатство витоків європейської культурної ідентичності. Фотовиставка документує співіснування різних народів, релігій та віросповідань, а також їхнє значення й участь у формуванні польської та європейської культур.

Відео дня

Виставка складається з 80 кольорових стендів (100 х 70 см) з фотографіями храмів різних релігій та віросповідань (католицькі костели, православні та греко-католицькі церкви, будинки молитви старовірів, протестантські храми, синагоги, мечеті тощо) і з коротким описом та архітектурними планами. Опис виставки здійснено трьома мовами: польською, українською та англійською. Додатковим елементом експозиції є копії вітражів Юзефа Мегоффера.

За словами в. о. завідувача відділу культурно-просвітницької роботи Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка Романа Лаврентія, ця виставка є продовженням співпраці Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка із польськими та міжнародними культурними інституціями, розпочатої ще під час ювілейних святкувань у 2008 р., коли презентували фотовиставку та мультимедійний проект «Люблін – Львів. Спільна окраса Європи».

Фотовиставка триватиме до 12 жовтня.