Під час своєї робочої поїздки Черкащиною лідер Партії регіонів відвідав Свято-Покровський Красногірський жіночий монастир УПЦ (МП), де отримав благословення на президентські вибори.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Ігуменя монастиря Агапія, зустрічаючи гостя біля воріт храму, благословила його такими словами: „Благословляю Вас, щоби Ви отримали послушаніє в президенти. Спаси Христе Божий”.

Відео дня

„Ми всі йдемо у непросту дорогу. Во славу Божу і благо народу України”, - з вдячністю відповів їй Віктор Янукович.

Лідер Партії регіонів також побував на Чернечій горі і поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Чи зустрічався В.Янукович з митрополитом Черкаським УПЦ (МП) Софронієм не повідомляється.

Натомість попередню робочу поїздку на Кіровоградщину він розпочав саме з відвідин кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (МП) і зустрічі з архиєпископом Кіровоградським і Новомиргородським УПЦ (МП) Пантелеймоном. Владика подякував політику за те, що той як віруюча людина ніколи не забуває відвідати храми. За його словами, В.Янукович — єдиний політичний лідер, кандидат в президенти, який це робить постійно. Зокрема, архиєпископ Пантелеймон наголосив: „Ви завжди з народом і Церквою”.

Владика подарував лідеру Партії регіонів ікону Ангела хоронителя і висловив побажання, щоби ця ікона стояла в його кабінеті, у т.ч. президентському. Бо, на думку архиєпископа Кіровоградського і Новомиргородського УПЦ (МП) саме В.Янукович його обов’язково займе після завершення виборчих перегонів.