Справжню сенсацію в світових наукових і інтелектуальних кругах викликало відкриття учених з британського університету Брістольського, коли вони встановили, що сучасна людина народжується з вірою в Бога. Про їх роботу повідомляє лондонський тижневик "Санді таймс".

"Ми встановили, що хід мислення дитини включає інтуїтивну віру в надприродне", - заявив керівник досліджень професор Брюс Худ.

Протягом століть найбільші світові теологи і філософи намагалися довести або спростувати існування Всевишнього. Проте звичайна логіка виявилася безсилою відповісти на дане питання, яке було оголошене сучасною наукою ірраціональним.

Відео дня

Проте новітні дослідження наукового колективу з Брістоля показали, що без віри в Бога ні Homo Sapience, ні сучасне суспільство не може з`явитися на світ.

На думку фахівців, на зорі людства ті групи людей, які вірили у Всевишнього, в справедливість і впорядкованість світопорядку створювали міцніші соціальні зв`язки і тим самим підвищували ступінь своєї витривалості. Саме вони заклали основи сучасної цивілізації і дали імпульс до розвитку.

Відповідно племена і групи людей, позбавлені поняття і віри в Бога розпадалися і зникали, не залишивши після себе слідів.