Організатори Форуму книговидавців у Львові очікують збільшення попиту на релігійну книгу.

Про це повідомили кореспонденту РІСУ під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченої XVI Міжнародному форуму книговидавців, що традиційно відбувається у Львові.

«Не зважаючи на кризу, усі видавництва, що друкують духовну літературу, наприклад, «Свічадо», «Місіонер» не відмовилися від участі у форумі», – коментує РІСУ президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Відео дня

Президент ВБО «Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів» Олександр Афонін прогнозує збільшення попиту на ознайомчу літературу. «Люди частіше звертаються до Бога під час кризових і складних періодів, – вважає він. – Отже книга з релігійної тематики збільшить свої продажі на 16-му форумі».

16-й Міжнародний книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» відбудеться з 10 по 13 вересня. Цього року свою продукцію представлять близько 600 видавництв з України та інших країн. Під час форуму відбудеться 250 різних заходів. Одним із найважливіших стане Міжнародний літературний фестиваль «Сучасна література: національне versus глобальне» за участю близько 200 письменників з 21 країни світу. Серед відомих особистостей на фестиваль запрошені норвезький письменник і філософ Юстейн Ґордер, головний редактор «Газети Виборчої» Адам Міхнік.