Першу пожежну команду з ченців створено при Липківському чоловічому монастирі, що в Гощанському районі Рівненської області.

Як передає кореспондент УНІАН, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій виділило Гощанському райвідділу МНС новий пожежний автомобіль. Свій автомобіль рятувальники передали сільській пожежній команді у село Липки - одне із найбільших у районі і яке вкрай потребує захисту помешкань від можливих пожеж, адже розташоване за 15 кілометрів від райцентру.

Оскільки сільська рада не має можливості утримувати місцеву пожежну команду, то за цю справу й вирішили добровільно взятися настоятель і послушники монастиря.

Відео дня

Пожежний автомобіль укомплектовано усім необхідним обладнанням. Начальник ГУ МНС в Рівненської області генерал-майор внутрішньої служби Микола КОСТЮК подарував також комплект одягу, пожежний шолом і спеціальний ліхтар. Новостворена пожежна команда ченців одразу випробувала можливості пожежного автомобіля: за допомогою водяного ствола успішно загасили умовну пожежу.

Це уже 33-тя місцева пожежна команда в Рівненській області.