У місті Сміла Черкаської області на алеї центрального міського цвинтаря на старому дереві, що росте на узбіччі алеї біля могильних хрестів перехожі виявили дивний образ, повідомляє кореспондент УНІАН. Якщо стояти безпосередньо біля дерева, вдивляючись на зріз старого гілля, то вимальовується образ, який нагадує іконописного святого. Якщо віддаляєшся від дерева, образ набуває вигляду біблійного пророка, якщо відійти ще далі - вимальовується чіткий образ Богоматері, яка стоїть у повний зріст і тримає на правій руці Ісуса-Немовля.

До образа на дереві на цвинтар люди йдуть з ранку до вечора, приїздять групами. Віряни моляться, читають акафісти Божій Матері. Вони впевнені, що образ, який з’явився на корі дерева, відображає саме образ Богородиці. Біля цього місця православними священиками вже здійснюються організовані молебні.

- Слід визнати, що подібні випадки останнім часом непоодинокі, - прокоментував кореспонденту УНІАН цю подію Архієпископ Черкаський і Канівський УПЦ Софроній, який оглянув образ. – На хресному древі розіп`яли Спасителя. Тож можна припустити, що поява святих зображень саме на дереві має свій сакральний смисл. Випадок, який стався в Смілі, можна вважати унікальним - зображення сприймається по-різному в залежності від відстані. Крім того, воно з’явилося в цілком природний спосіб - на корі дерева.

Відео дня

Разом з тим Владика Софроній закликає вірян і всіх, хто бажає доторкнутися до цього дива, зберігати духовну врівноваженість.

Схоже диво трапилося нещодавно в селі Нечаївка Черкаського району, коли на зрізі старої яблуні з’явився образ Богоматері.