Сьогодні в Українському католицькому університеті (УКУ) Львова відкриється Міжнародна пересувна виставка «Імена замість номерів» приурочена до 70-річчя початку Другої світової війни та 20-ї річниці демократичних змін у Центрально-Східній Європі.

Про це повідомили УНІАН у відділі інформації та зовнішніх зв‘язків Українського католицького університету.

Міжнародна пересувна експозиція «Імена замість номерів», яку можна буде оглянути з 22 серпня по 8 вересня ц.р., представляє 22 біографії, що увійшли до «Книги пам’яті» в’язнів концтабору Дахау. Виставка з 2008 року експонувалася у шести країнах Європейського Союзу. Відтепер її можна буде оглянути і в Україні. Додаткову інформацію містить супровідна брошура обсягом 84 сторінки.

Відео дня

«Історія світу – це історія окремих людей. Давайте їх збирати», - цими словами учасниця проекту зі Львова Юлія ГОГОЛЬ описує один із важливих аспектів проекту «Книги пам’яті», в якому вона брала участь разом з кількома іншими студентками Українського католицького університету та молодими людьми із Вінниці, Києва, Переяслава-Хмельницького, Полтави, Харкова і Сімферополя під керівництвом досвідчених науковців. Невипадково виставка буде насамперед експонуватися саме в тих містах, де працювали групи дослідників, а першим приймати її випала честь Інституту історії Церкви УКУ, напрацювання якого слугували доброю методологічною основою реалізації цього проекту в Україні, зазначається у повідомленні Українського католицького університету.

Організатором виставки у Львові виступив Інститут історії Церкви Українського католицького університету у співпраці з Книгою пам’яті в’язнів концтабору Дахау.