Відома американська актриса Ума Турман зіграє роль католицької черниці, яка намагалася звільнити 140 дівчаток з рук бунтівників Уганди, повідомляє видання "Regions.Ru" із посиланням на католицький портал "Milites Christi Imperatoris".

Фільм під назвою "Дівчина-солдат", знятий за книгою Кеті Кук "Вкрадені ангели" і описує історію викрадення дівчаток з коледжу св. Марії в м. Абука в Уганді в 1996 р. і зусилля, яких доклали представники міжрелігійної групи для звільнення неповнолітніх заручниць. До організації належала і 54-річна сестра Кароліна (Рахіль Фассера) з Італії - місіонер і учитель школи, з якої викрали школярок.

Сестра Кароліна особисто вела переговори з командувачами бунтівною "Армією Опору". Їй вдалося умовити це угруповання звільнити 110 дівчаток. Проте на цьому черниця не зупинилася і продовжувала робити все можливе, щоб визволити інших дітей. З цією метою вона спілкувалася з політиками військовими, і навіть з Папою Римським.

Відео дня

"Цей фільм повинен був з`явитися. Для мене залишається незрозумілим, чому сьогодні проблема використання дітей як неповнолітніх солдат залишається поза увагою західних ЗМІ", - сказала 39-річна Турман.

Стрічка вийде в прокат на початку наступного року.