Черкаські співробітники карного розшуку затримали в Києві трьох грабіжників, які два тижні тому пограбували Свято-Миколаївській храм в місті Шпола Черкаської області.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі зв`язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області, троє київських гастролерів скоїли крадіжку посеред ночі. Вони зламали замки храму і винесли з нього стародавні ікони, церковне начиння та книги. Серед викраденого були 200-річні ікони та 100-річні Священні Євангелія.

В ході розслідування, черкаські правоохоронці з’ясували, що грабіжники були не місцеві. Затримали їх вже в Києві під час спроби збути награбоване. В кабінеті слідчого затримані розповіли, що вони ретельно готувалися до скоєння злочину: довго ходили поблизу святині, роздивляючись все в деталях і планували майбутній злочин. Про Свято-Миколаївській храм і про те, що в ньому багато цінних церковних речей, вони почули від свого знайомого. Правоохоронці вилучити в грабіжників награбоване майно, яке вони ще не встигли продати і повернули святині в храм.

Відео дня

Проти крадіїв порушено кримінальну справу.