Відвідувачам Галереї сучасного мистецтва (Goma) шотландського міста Глазго на виставці "Made in God`s Image" ("Створені за образом Божим") було запропоновано написати що-небудь на сторінках Біблії. Перші ж тижні роботи проекту показали, що відвідувачі охоче залишають автографи образливого характеру, повідомляє Благовест-інфо із посиланням на газету The Times. Проект ініціювала ліберальна церква Metropolitan Community Church (MCC), що протегує сексуальним меншинам. Як повідомляє джерело, представники Церкви Шотландії і католики обурені тим, що відбувається.

Реалізували проект два художники - Ентоні Шрег (Anthony Schrag) і Девід Малоун (David Malone). Шрег, коментуючи те, що відбувається, задався запитанням: "Чи ображені ті, хто це затверджує, тим, що написали відвідувачі, або самим фактом, що комусь можна писати в Біблії?". Пояснюючи задум MCC він сказав: "Раз ми відкриваємо Біблію для обговорення, то, звичайно, ми дозволяємо людям висловитись… Мистецтво дозволяє обговорювати складні речі, і галерея Goma дозволила влаштувати важку дискусію".

Проте службовець Metropolitan Community Church Джейн Кларк заявила, що шкодує з приводу цього: "З Біблією не можна так поводитись. Наш задум був в поверненні розуміння Біблії як священного тексту".

Відео дня

Оглядач The Times відзначає що завданням виставки було зламати перешкоди між традиційно віруючими людьми і представниками сексуальних меншин, проте більшість тих, хто залишив написи в Біблії, питання сексуальної орієнтації абсолютно не хвилювали.

22 липня організатори виставки дали зрозуміти, що приберуть з експозиції найобразливіші сторінки, але представники традиційних деномінацій як і раніше обурені самим фактом проведення такої виставки. Зокрема, Церква Шотландії назвала подію блюзнірством а представник Римсько-католицькою назвав виставку "інфантильною" і поцікавився, чи вистачило б в організаторів сили волі дозволити проробляти щось подібне з Кораном.

Виставка "Made in God`s Image" є частиною проектів, присвячених правам людини і організованих комітетом з культури і спорту Глазго.