Під час візиту Патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Україну у Києві буде презентовано його книгу «Слово Пастиря. Бесіди про православну віру» у перекладі українською мовою.

Як повідомили УНІАН у прес-офісі Української Православної Церкви, книга написана на основі циклу релігійно-просвітницьких бесід на біблійні теми, орієнтованих на широке коло глядачів, із якими майбутній патріарх виступав на російському телебаченні.

«Книга має велике місіонерське значення. Для нас дуже важливо мати книгу такого видатного проповідника українською мовою. Вона знадобиться нам для роботи з військовослужбовцями та ув’язненими», - процитували у прес-службі слова архієпископа Львівського і Галицького Августина.

Відео дня

Зокрема, у своїй книзі Патріарх Кирил, спираючись на Біблійну історію та далекі події і пророцтва, робить моральні висновки, актуальні для сьогодення.

У передмові до українського видання висловлюються сподівання, що Патріарх підтримає позицію Митрополита Володимира та УПЦ «з багатьох важливих питань», і що найближчим часом буде подолано розкол в українському православ’ї.

Український переклад «Слово Пастиря. Бесіди про православну віру» здійснив синодальний відділ УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та військовими формуваннями України під редакцією архієпископа Львівського і Галицького.

Як додали у прес-офісі УПЦ, книгу буде презентовано 29 липня о 10.00 в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври на зустрічі Патріарха Кирила із викладачами, студентами Київської духовної академії, духовенством та інтелігенцією Києва.

Як повідомляв УНІАН, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідає Україну 27 липня - 5 серпня.