У Музеї волинської ікони відкрилася виставка «Біблія у мистецькій спадщині XVII–XX ст.».

Як передає кореспондент УНІАН, на виставці представлено друковані видання Вічної книги з України, Польщі та Росії, зокрема, друкарні Михайла Сльозки у Львові, монастиря Святителя Василія Великого у Почаєві, друкарні Мамоничів у Вільні, Московської синодальної друкарні. Тут можна побачити рукописні Євангеліє 1660 р. й Апостол XVII ст., друковані Євангеліє 1670 р. і Псалтир 1774 р., ілюстровані Біблії XVII–XVIII ст. з творами львівських граверів Георгія Ієродиякона, Іллі та ієромонаха Дорофея, Йосифа Гочемського з Почаївської друкарні.

Також на виставці демонструються ікони волинських майстрів XVIII ст., російських іконописців XIX–XX ст., західноєвропейських художників XVIII–XIX ст. Уперше в музеї виставили образи празникового і пророчого рядів іконостасу Каспера Списацького 1847 р.

Відео дня

Як зазначив під час відкриття виставки архієпископ Луцький і Волинський МИХАЇЛ, експонування історії Святого Писання, вираженого роботами друкарів, іконописців, художників, граверів, різьбярів, сприятиме росту духовної культури нашого краю. Адже «Біблія – свідчення любові Бога до людини, свідчення Заповіту, угоди Всевишнього зі своїм найдосконалішим творінням», – зазначив він.