Перед церемонією прощання із співаком Майклом Джексоном, яка пройшла 7 липня, у Ватикані розгорнулися дебати - не витримавши тиску громадськості, священнослужителі почали обговорювати можливість канонізації короля поп-музыки, повідомляє News.ru.

"Величезний світовий резонанс, викликаний передчасною смертю артиста, змусив Ватикан серйозно замислитися над канонізацією Майкла Джексона, - цитує видання церковного адвоката монсеньора БЮОНАССЕЛЬТУ, який підготував всі необхідні документи для канонізації співака. - Не можна ігнорувати всесвітню скорботу і народні хвилювання, викликані смертю артиста. Люди просять канонізувати співака".

За словами релігійного діяча, на шляху до канонізації доведеться вирішити ряд проблем: "необхідно буде перевірити дуже важливий для процедури канонізації факт: чи був Джексон католиком, або ж він сповідав іншу віру. Точної інформації з цього приводу у нас поки немає".

Відео дня

Нагадаємо, що в листопаді 2008 року британські ЗМІ повідомили, що Майкл Джексон прийняв іслам. За даними The Sun, церемонія "вірності Корану" пройшла в будинку його друга в Лос-Анджелесі. Запрошений мусульманський імам дав Джексону нове ім`я на честь одного з ангелів аллаха Мікаель (Mikaeel).

Як повідомлялося, 50-річний король поп-музыки раптово помер 25 червня. Різні версії смерті співака почали з`являтися в ЗМІ в перший же день.

Достеменно відомо лише те, що здоров`я Джексона було серйозно підірване численними пластичними операціями.