Глава УГКЦ Любомир, єпископи УГКЦ, представники ієрархії РКЦ в Україні, Кардинал Джованні Лайоло та Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Іван Юркович 18-19 липня будуть учасниками Всеукраїнської прощі до Марійського духовного центру, що у селі Зарваниця на Тернопіллі. Окремою делегацією до Зарваниці приїдуть представники Католицької Церкви з Іспанії. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Загалом на прощу до відпустового місця очікують 60-80 тис. паломників, розповідає Єпарх Тернопільсько-Зборівський Владика Василь (Семенюк).

«Так, із Полтавщини віруючі їдуть на прощу двома автобусами. Із Донеччини – потягами. Подібно із інших східних і центральних областей України. А от із Кам’янця-Подільського, Хмельницького і західних областей тисячі прочан зі своїми душпастирями пройдуть пішу прощу», – говорить Владика Василь.

На Тернопіллі, за словами єпископа, піші прощі вирушать до Зарваниці з кожного із 17 райцентрів. Цьогорічна Всеукраїнська проща присвячена священичому покликанню.

Відео дня

Кардинал Джованні Лайоло і Блаженніший Любомир матимуть привітальне слово до прочан після походу від парафіяльної церкви до надвірної каплиці, що відбудеться у перший день прощі.

«Окремо хочу сказати про приїзд єпископів з Іспанії. Там працюють багато наших заробітчан. І владики хочуть подивитися на рідну землю людей, які продемонстрували свою велику побожність та працьовитість», – розповідає Владика Василь.