Харківські дизайнери – брати, що працюють під брендом Bob Basset, – створили маску за назвою «Спецназ православної церкви». До шкіряного протигаза з рупором майстри прилаштували німб із латунного тазика, – пише «Комсомольская правда в Украине».

Також у винаході використано ручку ХІХ-го століття та маленький друшляк від радянського душу. На боках маски прироблені маленькі ліхтарики – «щоб маска могла лити не лише праведний гнів, а й спасительне світло».

«Ручку для рупора до маски «Спецназ православної церкви» шукали з місяць. І деревинку приставляли, й інші предмети – ніщо не допомагало. Зрештою, два дні ходіння барахолкою – і я знайшов старовинну бронзову ручку від дверей, що підійшла ідеально», – розповідає один з майстрів.

Відео дня

Назва, що шокує, та ідея виробу зародилися в дизайнерів багато років тому.

«Є ж у католицької церкви Ван Хельсинг, воїн-спецназовець, що виконує найважливіші й найбільш секретніші доручення. Отже, і в православній церкві такий має бути!», – вважають харківські вмільці.

Як повідомляє газета, мода на steampunk (стильна суміш наукових винаходів, іронії та фантастики) з`явилася після виходу роману Вільяма Гібсона «Різницева машина» в 1990-му році.

У модного стилю є навіть «дідусь» – Жуль Верн, у романах якого наукові винаходи набували найбільш неймовірної форми. Крім французького фантаста, елементи стимпанку наявні у творчості Герберта Уеллса, Марка Твена, Едгара Алана По, Артура Конан Дойля.

У дусі стимпанку з`явилася колекція в Дольче і Габбана. І навіть романтичні рукави-ліхтарики, які так обожнює прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО, – це також спадщина стимпанку, – пише видання.