У Криму відкрився музей, присвячений всесвітньо відомим катастрофам на водах. Унікальний туристичний об`єкт з`явився на базі храму-маяка, освяченого в ім`я Миколая Чудотворця, що у селищі Малоріченське (Велика Алушта), пише  Новий регіон.

За словами члена Національної спілки художників України, заслуженого діяча мистецтв, директора Музею катастроф на водах Бориса ДЄДОВА, музей, що відкрився у червні, вже має популярність серед відпочивальників.
«Ми недавно відкрилися і особливо не рекламувалися, але туристи якимсь чином дізнаються про існування меморіалу і прибувають сюди величезними групами», – поділився Б. ДЄДОВ.

Серед відвідувачів чимало іноземців. За їхніми словами, нічого схожого на Музей катастроф на водах вони не бачили в жодній країні світу.

Експозиція музею розміщується у напівтемному приміщенні, стилізованому під затонулий корабель. Стіни і стелю прикрашають «уламки корабельної аварії». Туристам демонструють 9 науково-популярних фільмів про найжахливіші катастрофи на водах: від краху легендарного «Титаніка» до загибелі атомного підводного човна «Курськ».

Як нагадує видання, храм-маяк відкрили 2007 року в пам’ять усіх загиблих на воді, і вже тоді вирішили на його базі створити музей морських катастроф. Відразу ж люди почали приносити експонати для музею: ринди кораблів, що потонули, списки жертв та інші цінності.