/ cherkasy-orthodox.com.ua

Священики-волонтери з Черкащини відвідали зону бойових дій.

Цього разу протоієреї  Михайло Негер та Богдан Жигало завітали до воїнів, які несуть службу на передових позиціях у районі Авдіївки, у лічених сотнях метрів від донецького аеропорту. Про це повідомляє прес-служба Черкаської єпархії УПЦ.

Тут, безпосередньо у бліндажах, священики передали бійцям продукти харчування, теплий одяг, благословили їх святими хрестиками й іконами святого мученика Даниїла Мліївського. З особливою радістю хлопці прийняли з рук гостей свіжі млинці, дбайливо напечені парафіянами до святкування масляної неділі.

Відео дня
Священики з перших днів війни підтримують українських військових / cherkasy-orthodox.com.ua

Священики також відвідали українських воїнів, які несуть службу на блокпосту в районі с. Піски.

Отець Михайло займається волонтерською діяльністю мало не з перших днів війни на сході нашої держави й неодноразово відвідував найзапекліші точки. Незабаром капелани-волонтери запланували нові поїздки з гуманітарною та молитовною допомогою нашим бійцям.

Зауважимо, що митрополит Черкаський і Канівський Софроній заохочує активну участь священиків єпархії у волонтерській діяльності на підтримку воїнів, які несуть свою службу в зоні АТО, та особисто опікується відправленням гуманітарної допомоги.