/ orthos.org

Гала-концерт XVII Міжнародного фестивалю православних піснеспівів «Коложский Благовест» та церемонія нагородження переможців 10 лютого відбулася у Білорусі, у Гродненському обласному драматичному театрі.

Гран-прі фестивалю «Коложский Благовест» цього року відправився в Україну - у місто Дніпро, повідомляє офіційний портал Білоруської Православної Церкви.

Хор студентів Дніпропетровської академії музики імені М. Глінки був визнаний кращим серед 35 колективів з 8 країн.

Відео дня
/ orthos.org

Хор студентів Дніпропетровської академії музики імені М. Глінки — один з провідних навчальних хорових колективів України. У репертуарі хору - кращі зразки світової хорової класики, духовна музика, обробки народних пісень, хорові твори сучасних композиторів. У різні роки хором керували Д. Кулагін, С. Таран, Н. Громченко.

— Церковний піснеспів унікальний. Адже ті, хто ходить до храму, знають, що всі богослужіння складаються з богоодкровенних текстів. І коли ми слухаємо Святе Письмо — ми чуємо Бога, що звертається до нас. А коли ми вникаємо розумом і серцем у молитву, ми відповідаємо Богу. І людина змінюється, змінюється її відношення до життя, і, може, найголовніше — змінюється наше ставлення один до одного, —зазначив у своєму вітальному слові архієпископ Гродненський і Волковиський Артемій.

У фестивалі взяли участь 35 колективів з 8 країн / orthos.org

Цього року учасниками фестивалю «Коложский Благовест» стали близько півтисячі хористів, майже третина хорових колективів складали дитячі та молодіжні хори.

Подивитися виступи учасників фестивалю можна тут.