/ foma.in.ua

Фінальний гала-концерт V Міжнародного православного фестивалю авторської пісні «Благодатне Небо» відбувся 12 лютого у галереї-музеї «Висоцький» у центрі столиці.

Цього вечора відбулося вручення дипломів лауреатам і благодійникам фестивалю, повідомляє «Фома в Україні».

 / foma.in.ua

Невеликий зал галереї створив затишну камерну атмосферу вечора. Почесним гостем гала-концерту став відомий автор-виконавець, настоятель київського храму на честь святителя Михаїла протоієрей Роман Барановський (псевдоніми — Роман Лілея, Роман Лі), який виконав кілька пісень і поділився віршами.

Відео дня

Зал тепло реагував як на лірику поета-священика, так і на гуморески і соціальну поезію, яка точно передає правду життя. Частина віршів отець Роман виконав під акомпанемент гітари.

 / foma.in.uaПочесним гостем став відомий автор-виконавець, протоієрей Роман Барановський

Також свої вірші представила лауреат міжнародних поетичних фестивалів, у тому числі в Данії, Македонії та Сербії, Ангеліна Соломко. Завдяки перекладам її твори відомі також в Болгарії та Японії.

У гала-концерті взяли участь лауреати фестивалю та члени журі, музиканти з Києва та інших міст. Так, священик Володимир Сябро спеціально приїхав з Чернігова для того, щоб показати як пісня може стати проповіддю, якщо в ній використовувати цитати з Нового Заповіту.

 / foma.in.ua

Завершив вечір гімн фестивалю — пісня «Благодатне небо» (муз. і сл. Олексія Ахаїмова).

Нагадаємо, V Фестиваль «Благодатне Небо» традиційно відбувся у три етапи — два тури і фінальний гала-концерт. Цього разу в рамках фестивалю також відбувся конкурс відеороликів, у якому взяли участь музиканти і кліпмейкери з України, Росії та США.