/ hram.zp.ua

У Запоріжжі 4 лютого з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки відбувся благодійний вечір «Олександрівський бал», присвячений Дню православної молоді.

Як повідомляє прес-служба Запорізької єпархії УПЦ, дівчата в шикарних сукнях з галантними кавалерами із Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара, Харкова, Борисполя та інших населених пунктів, всього понад чотириста осіб, танцювали весь вечір полонез, польку, падеграс і кружляли в романтичному вальсі.

/ hram.zp.ua

У своєму вступному слові митрополит Лука зазначив, що на Віденський бал, як правило, приїжджають люди, щоб похвалитися дорогими сукнями відомих кутюр'є, а також костюмами відомих світових брендів. У події ж, яка приурочена до Дня православної молоді, мета - інша.

Відео дня
/ hram.zp.ua

"Ми збираємося, щоб пізнати один одного, щоб засвідчити перед усім світом, що православ'я не обмежує свободи людини, навпаки – це і є свобода, але свобода від гріха, - сказав владика Лука. - Православній людині все дозволено, якщо тільки це йде на користь її душі. Завдяки нашому балу багато молодих людей вперше дізналися про Христа. У цьому і є наша головна задача – привести людину до Бога. І нехай злі язики кажуть, що форму для цього обрали не зовсім вдалу, що мовляв, Христос і танці не сумісні. А хіба Христос засудив танець як такийї? Хто може сказати, що на весіллі у Кані Галілейській, Він не спостерігав за танцюючими?»

/ hram.zp.ua

За словами владики, «Олександрівський бал», як і інші заходи, що проводяться в єпархії, вчать любові, але любові не тілесної, а духовної.

«Ми повинні засвідчити світові ту любов, яка виходить з глибини нашого серця. Ми всі різні, ми по-різному ставимося до тих процесів, але у нас є одне спільне, що нас всіх об'єднує – це наші віра та любов до Бога. Нехай у наших серцях завжди живуть ці віра і любов, які дарують нам радість».

/ hram.zp.ua

У програмі заходу для гостей свята були організовані танцювальні майстер-класи.

Музична частина вечора була представлена виступом Запорізького Муніципального духового оркестру та сольними номерами окремих виконавців. Окрасою заходу стали вокальні виступи молоді Запоріжжя, анімаційна зона з іграми та майстер-класами. Вихованці недільних шкіл пригощали всіх гостей домашньою випічкою і чаєм.

/ hram.zp.ua
/ hram.zp.ua
/ hram.zp.ua
/ hram.zp.ua
/ hram.zp.ua
/ hram.zp.ua