Одну з вулиць ковельських новобудов назвали на честь Волинських святих / Володимир-Волинська єпархія УПЦ

Одну з вулиць ковельських новобудов назвали на честь Волинських святих.

Як повідомляється на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ, з ініціативою найменування однієї з вулиць Ковеля на честь Волинських святих виступив архімандрит Варлаам (Бойчук), намісник Вербського монастиря Різдва Іоанна Предтечі. Протягом декількох років це питання не змогли позитивно вирішити депутати міської ради, однак ініціативу перехопила Ковельська районна рада.

Результатом стало найменування однієї з вулиць на межі Ковеля та села Дубове на честь Волинських святих. 

Відео дня

***Усіх подвижників благочестя, які просіяли на Волині і прославлені Церквою у лику святих, нараховується 33: починаючи від святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Русі, закінчуючи преподобним Амфілохієм Почаївським, якого було канонізовано у 2002 році.

Серед святих мужів, прославлених Господом на Волині за високі подвиги віри і благочестя, шануються: Ярополк, князь Володимиро-Волинський, преподобний Стефан Печерський, єпископ Волинський, святитель Амфілохій, єпископ Волинський, Печерський чудотворець, преподобний Феодор, у чернецтві Феодосій, князь Острозький, праведна діва Іуліанія, княжна Ольшанська, преподобний Іов, ігумен Почаївський та багато інших.