Ватиканська газета "L`Osservatore Romano" відгукнулася на смерть американського співака Майкла Джексона, назвавши його "міфом поп-музики", повідомляє "Благовест-инфо" з посиланням на Kipa-Apic.

Згадавши судові позови співака і звинувачення в педофілії, "L`osservatore Romano" стверджує, що "жодні звинувачення, наскільки б серйозними і ганебними для Джексона вони не були, не змогли похитнути міф про нього серед прихильників в усьому світі".

У статті, присвяченій Джексону, згадуються його перші дитячі успіхи, "приголомшливий голос маленького Майкла". Він, "без сумніву, може бути названий вундеркіндом", – стверджує "L`osservatore Romano".

Відео дня

"У той час, – сказано в статті, – у нього була ще темна шкіра і він ще не почав ре ідентифікації, перш за все, особистісної, а потім уже расової, – яка з часом призвела до втрати типових афроамериканських рис у його зовнішності".

Майкл Джексон, стверджує "L`osservatore Romano", досяг "піку свого таланту" з виходом альбому "Thriller" (1982), котрий побив світовий рекорд продажів (понад 50 мільйонів екземплярів). "Ймовірно, протриматися на такому художньому рівні було б складно, – продовжує ватиканська газета, – але, власне, з цього моменту його творчість поступово йде на спад, хоча популярність залишається дуже високою. На жаль, це визнання обумовлене не тільки художніми чинниками".

У липні цього року Джексон планував повернутися на сцену. Проте 26 червня він помер від серцевого нападу.