Всього по місту розміщено 40 бордів та сітілайтів / djc.com.ua

На сорока інформаційно-рекламних носіях – біг-бордах і сіті-лайтах, у Дніпрі за рішенням міської ради розміщено до Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту меморіальні плакати. Про це повідомляє сайт єврейської громади Дніпра.

Плакати до Дня Голокосту трьох видів виконані у єдиному дизайні, на них позначена дата «27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту». Підписи ж на плакатах розрізняються: «У пам'ять про сто тисяч жертв Бабиного Яру», «У пам'ять про 1 100 000 єврейських дітей» та «У пам'ять про 6 000 000 євреїв».

«Це не ініціатива якогось чиновника, а колективна позиція керівництва міста та міської ради, це наше принципове рішення – не просто вшанувати пам'ять безвинних жертв, але і підкреслити різні аспекти цієї трагедії. Ми багатонаціональне місто, і пам'ять про трагедію кожної етнічної групи – це наш спільний біль і спільна пам'ять», – розповів Артем Ниділько, керівник департаменту інформаційної політики, який розробив дизайн плакатів.

Відео дня

«Для нас це було дещо несподівано, коли ми побачили ці плакати, але ми вважаємо, що це дуже важливо – говорити населенню про такі трагедії, бо чужого болю не буває. Те, що це зробило місто, надзвичайно важливо, причому не тільки для нас, жителів Дніпра, але і для України і навіть за її межами», – зазначив керівник музейного відділу Всеукраїнського інституту вивчення Голокосту Єгор Врадій.