Отець Роман Барановський — засновник кількох монастирів у різних областях України, відомий автор-виконавець / zhytomyr-eparchy.org

Відомий автор-виконавець, настоятель київського храму на честь святителя Михаїла протоієрей Роман Барановський (псевдоніми — Роман Лілея, Роман Лі) 20 січня представив у Житомирі свій перший поетичний збірник — «Не знаю я, чи мають квіти душу...». Про це повідомляє "Фома в Україні" з посиланням на Житомирську єпархію УПЦ.

Отець Роман ознайомив аудиторію зі збіркою ліричної поезії / zhytomyr-eparchy.org

Перша презентація книги відомого барда зібрала у житомирському «Українському домі культури» повний зал. Взяв участь у заході і митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та інші почесні гості.

Отець Роман ознайомив аудиторію зі збірником ліричної поезії і поділився декількома патріотичними та гумористичними віршами. Загалом захід відбувся у веселій атмосфері.

Відео дня

До книги увійшли вірші, написані впродовж 2017 року українською мовою, яка, на думку автора, є найбільш поетичною мовою у світі.

Головними героями творів є квіти. Саме через них автор прагне показати різні характери людей, розкрити прекрасні жіночі риси, зберегти вічну красу.

Автор не обмежується лише красою поетичної форми, а занурює читача у таємницю зіткнення добра і зла, світла і темряви, матеріального і духовного. Схвильовано і одночасно відсторонено ліричний герой намагається розібратися у своїх почуттях, шукає гармонію, розмовляє з коханою, із собою, зі світом.

Книгу проілюструвала художниця Олександра Бахіна.

У книгу ввійшли вірші, написані впродовж 2017 року / zhytomyr-eparchy.org

Збірник вийшов у кінці 2017 року. Першими ознайомитися з його вмістом змогли учасники та гості V Міжнародного православного фестивалю авторської пісні «Благодатне НЕБО», який відбувся у Києві 25 грудня. Перша ж самостійна презентація видання відбулася в Житомирі.

Нагадаємо, отець Роман Барановський — засновник кількох монастирів у різних областях України, відомий автор-виконавець. У 1991 році став лауреатом ІІ фестивалю «Червона рута» у Запоріжжі (зал зустрічав його пісню «Вічна пам'ять» стоячи). У 1992-му отець Роман зайняв перше місце на Міжнародному фестивалі «Доля» у жанрі авторської пісні. Сьогодні священик співає на зустрічах, заходах у лікарнях, військових частинах.