Хлопці проходять духовну реабілітацію, займаючись творчістю / sinod-molodost.in.ua

Вихованці та педагоги Алчевської духовної здравниці під час різдвяних канікул створили вітальний мультфільм-листівку. У мультфільмі представлена мальована мультиплікація, над якою працювали діти в рамках духовної реабілітації, повідомляє Синодальний відділ у справах молоді УПЦ.

У процесі створення мультфільму розкривається творчий потенціал / sinod-molodost.in.ua

Ідея створення мультфільму виникла під час підготовки до Нового року, коли діти вирізали сніжинки з паперу.

«Адже сніжинки, як люди, про них можна що-небудь розповідати!» - прозвучало від наших дівчаток, і цю ідею підтримали всі учні старшої групи Алчевської духовної лікарні. Так народилася думка створити зимовий мультик зі сніжинками. У процесі бесіди вирішили, що, так як часу мало, то зробимо вітальну мульт-листівку, яскраву, барвисту і веселу, тут же і вибрали до неї мелодію – «Вальс сніжинок». Сценарій і розкадровки були створені за словами пісні, слухаючи яку, особливі алчевські аніматори і творили декорації до свого нового мультфільму", - розповіла педагог-волонтер мультстудії Анна Корсун.

Завершується анімаційна листівка символічними титрами, де фото кожного мультиплікатора поміщено у графічну сніжинку.

Алчевська духовна здравниця відкрилася у 2010 році. Основною метою її роботи є надання духовно-розвивальної, соціально-психологічної, медико-консультативної та інших видів комплексної допомоги дітям та дорослим, які мають проблеми у розвитку, а також їх сім'ям. Здебільшого підопічними лікарні є діти та молодь, які мають складні психосоціальні проблеми.