/ 112.ua

Державний комітет телебачення і радіомовлення України не видав дозвіл на ввезення в Україну 25 книг, виданих у Російській Федерації у 2015 - 2017 роках. До списку забороненої для ввезення літератури, опублікованому 10 січня на сайті відомства, потрапили щоденники царя Миколи II, звернені до балерині Матильди Кшесинської, повідомляє 112.ua.

Відповідне рішення було прийнято відомством на підставі того, що дані друковані твори отримали негативний висновок експертної ради з питань аналізу та оцінки друкованої продукції.

7

У затвердженому переліку забороненої до реалізації в Україні продукції опинилися видані в РФ "Сталінград" Ентоні Бивора, дві книги із серії "Історія Російської держави" Бориса Акуніна, "Дочка Леніна. Погляд на історію" Едварда Радзинського, "Православ'я. Чесна розмова" протоієрея Всеволода Чапліна та інші, включаючи кілька найменувань дитячої літератури, у тому числі підручники.

Відео дня

Книга "Моїй Матильді. Любовні листи і щоденники Миколи Другого" Бориса Соколова також потрапила до списку забороненої літератури.

У ній зібрані щоденникові записи монарших осіб про відому балерину того часу Матильду Кшесинську. У тому числі вперше опубліковані знамениті листи, щоденникові записи останнього російського царя Миколи II, звернені до балерини.

На територію України книгу у кількості 2 тис. примірників відправило московське видавництво "ТД Алгоритм". Її повинно було отримати для поширення київське видавництво "Форст Україна".

Нагадаємо, що рішенням ювілейного Архієрейського Собору Російської Православної Церкви Імператор Микола II з членами сім'ї були канонізовані у лику страстотерпців.