/ news.church.ua

У Новоград-Волинському відбулося чергове засідання громадської організації «Батьківський комітет України», що діє під головуванням клірика Житомирської єпархії протоієрея Сергія Матвійчука. Про це повідомляє Інофрмаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Житомирської єпархії.

Чотири роки поспіль раз на місяць учасники ГО проводять спільне обговорення гострих суспільних питань, що, зокрема, стосуються сімейних цінностей, виховання дітей, здоров’я, традиційної моралі та культури, гендерної політики. До участі у засіданнях запрошують психологів, педагогів, лікарів та інших фахівців.

Цього разу темою для обговорення стало соціальне сирітство та його наслідки — усиновлення, опікунство, створення дитячих будинків сімейного типу. Йшлося й про те, як саме, хто і за яких обставин зважується виховувати обездолених дітей. Як держава сприяє цьому. І що потрібно, в першу чергу, тим небайдужим людям, які хочуть стати прийомними батьками або вихователями.

Відео дня

До участі в обговоренні були запрошені директор Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді — Олена Миколаївна Котова, вихователь дитячого будинку сімейного типу (с. Городище) — Наталія Михайлівна Каратаєва, священик Сергій Аракелов, родина якого нещодавно взяла під опіку двох дітей з Житомира, благочинний Новоград-Волинського округу протоієрей Стефан Маркевич і учасники громадського об’єднання.

У ході розмови присутні поділилися досвідом роботи з сиротами, їхнього виховання та процесу усиновлення. Учасники засідання окреслили багато проблем соціального сирітства і дійшли висновку, що кожна може бути, з Божою допомогою, вирішена за умови послідовного виховання та активної співпраці з державними соціальними інституціями.