Поліція Закарпаття знайшла ужгородців, які крали з церков / uzhgorod.in

Співробітники Головного управління Національної поліції у Закарпатській області затримали групу осіб, які спеціалізувалися на крадіжках з церков. Про це повідомляє портал uzhgorod.in.

Правоохоронці довели їх причетність до 14 таких епізодів у 5 районах, повідомили учасникам про підозру, а суд обрав їм запобіжний захід.

На лінію «102» почали надходити заяви про крадіжки з церков у різних районах Закарпатської області. Близько 10 епізодів зареєстрували відділи і відділення поліції в Ужгородському, Перечинському, Свалявському, Берегівському та Мукачівському районах. Менше місяця знадобилося правоохоронцям, щоб викрити причетних до серії злочинів. Поліція затримала всіх трьох підозрюваних одразу після скоєння чергової крадіжки на території Свалявщини.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що троє ужгородців віком 34, 37 і 38 років придбали інструменти та відмички і почали незаконну діяльність. Чоловіки відкривали двері в храмах в районі, виносили готівку і все цінне, що знаходили всередині. Для мобільності групи використовували автомобіль одного з них.

Поліція після затримання чоловіків знайшла схованку з краденим. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 КК, тобто крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організована групою. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Всім трьом повідомлено про підозру.