На Харківщині засудили хулігана, який п'яним та з ножем зірвав богослужіння у храмі / ілюстративне фото з відкритих джерел

У Харківській області засудили хулігана, який п'яним та з ножем зірвав богослужіння у храмі.

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, суд визнав винним 33-річного харків'янина, який порушив громадський порядок у православному храмі, за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосуванням холодної зброї).

За словами керівника місцевої прокуратури Володимира Пісоцького, зловмиснику, який раніше уже був засуджений за незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Відео дня

"Улітку 2016 року п'яний чоловік у шортах, без іншого верхнього одягу, зайшов до одного з православних храмів. У цей час у церкві тривало богослужіння. На зауваження прихожан щодо його непристойного зовнішнього вигляду та зухвалої поведінки хуліган відреагував брутальною лайкою. Потім він все-таки вийшов з церкви, але, одягнувши спортивну кофту, повернувся назад. Він продовжив ображати людей, зірвав богослужіння, а потім став розмахувати ножем, який носив при собі. Спробував ударити ним у шию прихожанина. Однак той вибив ножа з рук зловмисника та за допомогою інших людей затримав його", - розповів Пісоцький.

Вирок суду ще не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. На вимогу прокуратури засуджений перебуває під вартою.