У новому році київська влада планує облаштувати парк

У новому році київська влада планує облаштувати парк «Ілля Муромець» і реконструювати Володимирську гірку.

За словами радника мера Дмитра Белоцерковця, ім'я відомого святого богатиря отримає нинішній парк Дружби народів на Трухановому острові, повідомляє "Фома в Україні".

«Ми готуємо проект з відродження парку "Муромець". Парк Дружби народів на Трухановому острові був названий так у радянський час, але, якщо подивитися на старі карти Києва, то можна переконатися, що його історична назва – парк "Муромець". Згідно з переказами, це місце було територією сторожової застави і постійної дислокації київської дружини. Усі ми знаємо, що київська команда складалася з могутніх богатирів, а яскравими представниками цих богатирів були Альоша Попович, Добриня Микитич та Ілля Муромець», – сказав начальник управління туризму КМДА Антон Тараненко.

Відео дня

Це буде тематичний парк, присвячений богатирям. У міськадміністрації планують розробити аудіоекскурсію для велосипедистів, а в самому парку – встановити кілька скульптур, у тому числі самого преподобного Іллю та билинний Віщий камінь. «Будуть й інші композиції, що ілюструють стародавні билини і сказання», – сказав чиновник.

Також зміниться унікальний історичний простір схилів Дніпра – парк «Володимирська гірка». За 70 мільйонів гривень планується впорядкувати площу, на якій розташований пам'ятник рівноапостольному князю Володимиру. Реставрують альтанку, з'явиться нова головна алея до пам'ятника, обхідна панорамна алея, а також доріжки між пам'ятником і Володимирським узвозом.