Четверта зустріч представників світових релігій відкрилася сьогодні, 17 червня на Апеннінах (Італія) напередодні липневого саміту «великої вісімки», передає портал Богослов ru.

Зокрема, на зустрічі будуть обговорюватися проблеми сучасності, що хвилюють людство: питна вода, охорона здоров`я, освіта, продовольча ситуація, мир і безпека, з акцентом на Африці й у контексті світової економічної кризи. Учасники зустрічі мають намір виробити узагальнюючий документ для передачі його лідерам G-8.

«Ми не намагаємося змагатися з іншими "галузевими" і тематичними самітами, що зараз проходять із ініціативи Італії, але хочемо вдихнути душу в саміт «великої вісімки», – відзначив голова єпископальної комісії з екуменізму й міжрелігійного діалогу монсеньйор Вінченцо ПАЛЬЯ.

Відео дня

Перший етап цієї зустрічі пройде в місті Аквіле (область Абруццо), перед фасадом зруйнованого землетрусом собору. Потім 129 делегатів від різних конфесій почнуть дводенні засідання на римській віллі «Мадама», у будинку прийомів МЗС Італії.

Після поїздки в Аквілу делегатів прийме президент Італійської республіки Джорджо НАПОЛІТАНО у Квірінальському палаці. По обіді почнуться пленарні засідання, зі вступними промовами виступлять міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні й президент Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан. У середу учасники зустрічі побувають на колективній аудієнції Папи Римського Бенедикта XVI.

Православну Церкву на форумі представляє протоієрей Георгій РЯБИХ, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату.