У «Музейній вітальні» Львівського музею історії релігії вчора відбулася презентація атласу-довідника «Львів сакральний: релігійні об`єкти на мапі міста».

Як передає Православіє в Україні , атлас-довідник склав Тарас ГРИНЧИШИН за сприяння Львівської міської Ради «для туриста і краєзнавця, екскурсанта і прочанина, гостя міста і його мешканця».

В довіднику 255 об`єктів релігійного спрямування Львова, Винника, Брюховичів та Рудного з докладними назвами та адресами. Окрім цього, тут є перелік чудотворних ікон і мощей святих та блаженних й вказано їхнє місцезнаходження.

Відео дня

У атласі можна знайти місця розташування храмів, каплиць і монастирів греко-католицької, трьох Православних, Римо-католицької та Вірменської церков, молитовні будинки основних протестантських церков, святині іудеїв, мормонів, а також навчальні заклади і благодійні установи різних віровизнань та конфесій.  

На основі експертних досліджень Державної служби туризму і курортів та Ради з питань туризму і курортів 28 квітня Львову присвоєно статус культурної столиці України. Основними підставами такого досягнення є понад сто щорічних фестивалів, десятки музеїв, храмів різних конфесій, багато інших привабливих місць. Все це потребує, найперше, інформаційно-довідкової літератури, яка б дала змогу якнайповніше задовольнити не тільки львів`ян, але й туристів та гостей Львова, повідомляє Православіє в Україні.