/ news.church.uа

У день свята Різдва Христового, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія у Національній опері України імені Т.Г.Шевченка відбулося традиційне дитяче свято «Різдвяний вертеп-2018». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

/ news.church.uа

Митрополича ялинка проходить вже п’ятнадцятий рік поспіль. Це дитяче свято було засноване ще при спочилому Блаженнішому Митрополиті Володимирі.

Святковий захід був організований для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів і для тих, хто не має можливості святково зустріти Різдво Христове.

Відео дня
/ news.church.uа

Організаторами «Різдвяного вертепу» виступили волонтери Синодального відділу УПЦ у справах молоді та благодійної організації «Молодість не байдужа».

На початку заходу у фойє приміщення Національної опери  для дітей були організовані різноманітні майстер-класи, музичні вистави та інші цікаві локації.

Урочисте відкриття свята благословив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженство привітав усіх з Різдвом Христовим, благословив волонтерів і висловив організаторам слова подяки. “Різдво нагадує нам, що ми всі – діти Бога, Який прийшов на землю”, – наголосив Блаженніший Владика. На заході Предстоятеля супроводжував голова Синодального молодіжного відділу УПЦ архієпископ Обухівський Іона.

Митрополичу ялинку відвідали юні гості з дитячих будинків різних регіонів України, у тому числі з територій, де відбуваються військові дії, а також діти з різних благочинь Києва.

Для всіх присутніх було проведено святковий концерт. Дійство на сцені підготувала команда професіоналів з телешоу “Україна має талант” та “X-Фактор”. Після концертної програми діти отримали солодкі подарунки. Для тих, хто приїхав здалеку, був підготований обід.