У Святогірську Лавру було доставлено понад 25 тонн гуманітарного вантажу з Чернівецької єпархії УПЦ / news.church.ua

Наприкінці минулого 2017 року, 29 грудня, в Святогірську Лавру було доставлено понад 25 тонн гуманітарного вантажу з Чернівецької єпархії Української Православної Церкви. Привезли продукти, одяг і взуття,  повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

  Постраждалим на Донбасі мирним жителям волонтер неодноразово відправляла допомогу та медикаменти / news.church.ua

Допомогу для біженців, які проживають в обителі, організувала одна з небайдужих православних буковинок, прочанка Свято-Миколаївського собору в м. Чернівці Марія.

З початку збройного конфлікту на Сході країни жінка глибоко співчувала усім співвітчизникам, які потрапили у біду і всіляко прагнула їм допомогти. Постраждалим на Донбасі мирним жителям волонтер неодноразово, власними зусиллями, залучаючи знайомих і друзів, звертаючись у православні храми, збирала і відправляла допомогу та медикаменти, продукти та кошти. Дізнавшись про труднощі утримання біженців, які перебувають у Святогірській Лаврі, вона вирішила зібрати допомогу і у Святі Гори.

Відео дня
 Збори відбувалися протягом трьох місяців / news.church.ua

Збори відбувалися протягом трьох місяців. Привезли продукти, одяг і взуття.

Жінка висловила подяку за надану допомогу в зборі гуманітарної допомоги митрополиту Чернівецькому і Буковинському Мелетію, духовенству єпархії, а також приватному підприємцю Анатолію Іллічу Костиняну за допомогу в оплаті авто і доставки вантажу.