/ kurs.if.ua

ДТП за участю священнослужителя сталося ввечері 26 грудня на вулиці Івана Павла II в Івано-Франківську. Після події священик Київського патріархату зник з місця події.

Про це йшлося в сюжеті "Подробиць" на телеканалі "Інтер". 

Mercedes священнослужителя не поступився дорогою і врізався в мікроавтобус Volkswagen - прямо на пішохідному переході. На місце відразу збіглися люди. Зупинився і екіпаж патрульних, який саме проїжджав повз.

Відео дня

«Як розповіли очевидці події патрульним, водій автомобіля "Мерседес" порушив правила дорожнього руху, внаслідок чого сталося зіткнення автомобілів», - розповів прес-секретар патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

Водій мікроавтобуса відразу пред'явив свої документи, а ось чоловік, який був за кермом "Мерседеса", спробував непомітно зникнути. Правда, далеко втекти не вдалося. Поліцейські наздогнали його і змусили повернутися.

«Патрульні повезли водія - винуватця ДТП в медустанову для огляду на стан алкогольного сп'яніння. За результатами обстеження та висновку лікаря водій автомобіля Мерседес перебував у стані алкогольного сп'яніння», - говорить Микола Гурак.

Особистість винуватця ДТП вже відома. Це - священик УПЦ КП - протоієрей Андрій Дмитрук. Він - настоятель храму Вознесіння Господнього в селі Семаківці Городенківського району, живе в Івано-Франківську якраз на тій вулиці, де й сталася аварія.

Журналісти «Подробиць» поцікавилися у Коломийській єпархії УПЦ КП, чому під час суворого посту священик п'яним їздив на елітному авто по місту. Однак представники Київського патріархату повідомили кореспонденту про те, що ніякої інформації про інцидент у них немає.

«Нам наразі не відомо, де це було і що це було. У виданнях кажуть, що це священик, але хто це - ми не знаємо», - повідомив журналістам заступник керівника прес-служби Коломийської єпархії УПЦ КП Юрій Гушул.

В результаті аварії ніхто не постраждав. На місце ДТП виїжджала швидка, бо пасажир мікроавтобуса скаржився на різкий біль у колінах. Лікарі оглянули чоловіка, але госпіталізація йому не знадобилася.