/ 112.ua

Заворушення у секторі Газа і в Східному Єрусалимі, викликані визнанням США Єрусалиму столицею Ізраїлю, повністю припинені. Українські паломники повернулися додому, виконавши програму, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Паломницького Центру Української Православної Церкви.

«Протягом декількох останніх днів в Ізраїлі знаходилося відразу дві групи, організовані Паломницьким Центром УПЦ. Вони благополучно повернулися, виконавши програму. Варто додати, що території, охоплені заворушеннями на початку грудня, ніколи не відвідувалися паломниками і ніякій небезпеці наші групи не піддавалися. Сьогодні ситуацію повністю контролює ізраїльська поліція», — прокоментував директор Паломницького Центру Української Православної Церкви Володимир Теліженко.

Нагадаємо, що Генеральна асамблея ООН 21 грудня 2017 року прийняла резолюцію із закликом не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю. У документі немає прямої згадки США, які раніше прийняли рішення вважати Єрусалим ізраїльської столицею.

Відео дня