Наслудов в суді наявність своєї провини категорично заперечував / k-istine.ru

Дарницький районний суд Києва виправдав і визнав невинним священика Миколу Наслудова. Він звинувачувався у тому, що викопав труп своєї дружини і виставив його для поклоніння в церкві у селищі Бортничі у Дарницькому районі Києва. Про це йдеться у вироку суду, повідомляє ТСН.

Настоятель храму на території Покровського приходу Української Православної Церкви Московського патріархату обвинувачувався в тому, що 14 лютого 2015 року біля 3:00 вчинив наругу над місцем поховання своєї дружини шляхом його самовільної раскопки.

У подальшому, продовжуючи свої кримінальні дії, він незаконно перемістив труп до приміщення церкви, де в період з 14 по 26 лютого 2015 року разом із невстановленими особами проводив надругу над тілом померлої та незаконні та неканонічні обряди.

Відео дня
 Священик звинувачувався в тому, що поглумився над місцем поховання своєї дружини / vesti-ukr.com

Таким чином, Наслудов звинувачувався в тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, умисно вчинив наругу над місцем поховання, наругу над тілом (останками) померлої, а також незаконно заволодів тілом (останками) померлої, і його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу.

На судовому засіданні обвинувачений від надання свідчень відмовився.

Разом із тим у судових дебатах і останньому слові наявність провини категорично заперечував, вказуючи на те, що ніякої наруги над місцем поховання і тілом померлої не здійснював.

Він зазначив, що дочка померлої надала свій дозвіл, щоб труну матері перепоховали, оскільки виявилося, що тіло знаходиться поруч із грунтовими водами і існує небезпека для людей.

За його словами, коли викопали труну, то було вирішено зробити саркофаг для останків померлої.

"Хто саме викопав тіло, він не знає, ніяких обрядів він не проводив. Оскільки був піст, і він не міг вирішити питання із саркофагом відразу - тіло знаходилося в приміщенні", - сказано у вироку.

Суд також звернув увагу, що дочка померлої відмовилася від претензій до підсудного.

"Труна матері стояла не в тому приміщенні, де проводилися служби. (Дочка) вважає, що поклоніння - це не наруга. Не встигли перепоховати, оскільки саркофаг не встигли виготовити. Вважає, що наругу над тілом матері скоїли працівники міліції", - сказано у судовому рішенні.

У той же час, УПЦ надала суду довідку, що обвинувачений священик здійснює свою діяльність із порушенням церковно-канонічних норм і державних законів, організувавши деструктивну секту з елементами православ'я.

У свою чергу суд вирішив, що сторона обвинувачення не довела причетність Наслудова до наруги над могилою дружини.

Також суд зазначив, що протокол обшуку був неналежним чином оформлений співробітниками міліції.

Суд вирішив визнати священика повністю невинним і виправдати.

У лютому 2015 року правоохоронці затримали настоятеля храму у Бортничах, який викопав труп дружини і виставив його у приміщенні церкви для поклоніння прихожанами.