Михайлом Іваночко хоче заборонити УПЦ / vgolos.com.ua

Голова районної організації ВО «Свобода» Михайло Іваночко, депутат Івано-Франківської облради пропонує змусити священиків УПЦ доводити свою лояльність державі. Про це повідомляє видання Вголос.

«Кілька місяців тому ми з активістами підняли питання про вихід Благовіщенської церкви з-під влади московських попів. Ясно, що так звані священнослужителі відступати не хотіли. І їх фактично силою представники громадськості та активісти звідти вигнали», – заявив депутат.

«Свободівець» зазначив, що вдалося «вказати на їх місце» священикам УПЦ і ті відступили: «Кілька тижнів їздили туди на кожну службу: контролювали ситуацію. Вже зараз все спокійно: службу правлять наші греко-католицькі капелани які є прихильниками націоналістів».

Відео дня

«Я б усіх московських попів «посадив» на поліграф. Було б добре, якщо б вони пройшли «детектор брехні». Думаєте, що хтось із них на таке погодиться? Таке повинно бути. Хто не боїться нічого – пройде цю процедуру безболісно. Тому нехай вони проходять і доводять свою лояльність», – сказав політик.

«Свободівець» розповів, що домагається заборони Української Православної Церкви і вигнання священиків навіть силою, а участь у подіях у Коломиї спонукало його стати ініціатором звернення Івано-Франківської облради з вимогою перевірити священиків УПЦ на їх зв'язок із ФСБ.