1

Новий фільм про великомученицю Варвару презентувала на своєму сайті відома майстер пісочної анімації Ксенія Симонова.

Як повідомляє "Фома в Україні", 6-хвилинний ролик розповідає про життя юної діви Варвари, яка постраждала за віру в IV столітті в Іліополі Фінікійському.

«Моя улюблена з дитинства свята. Вразила мене своєю передсмертною молитвою про всіх, хто звернеться до неї – щоб ніхто з них не помер раптовою смертю, без покаяння. Дивуюся цій молитві й понині. Дуже давно хотіла зняти пісочний фільм про цю святу – і нарешті сьогодні рада представити його вам!», – звернулася до глядачів автор.

Нагадаємо, Ксенія Симонова – художник, графік, мультиплікатор, майстер пісочної анімації. Переможниця телевізійного конкурсу «Україна має талант» (2009), Заслужений діяч мистецтв України (2013).

Останні кілька років Ксенія займається створенням історій про життя святих в жанрі пісочної анімації, і вважає це справою свого життя. Серед створених фільмів – стрічки про святителя Миколая Чудотворця, преподобного Серафима Саровском, святителя Луку Кримському, Царствених страстотерпців, преподобномученицю Єлизавету Федорівну, священномученика Елеазара Євпаторійського, преподобну Олександру Дівеєвську, благовірного князя Димитрія.

За старання і труди у славу Святої Церкви удостоєна Благословенної Грамоти Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.