false

У Чернігові завершено розслідування справи про вбивство молодого подружжя зі столиці під приводом надання окультних послуг. 

Як повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області, минулого тижня справу спрямовано до суду для розгляду по суті.

«Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох жителів Чернігівщини за фактом умисного вбивства подружжя із Києва вчиненого з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб», - сказано у повідомленні прес-служби прокуратури області.

Відео дня

Досудовим розслідуванням установлено, що у червні цього року чоловік та жінка, перебуваючи за місцем свого проживання у с. Шаповалівка Борзнянського району, діючи з корисливих мотивів, під приводом надання окультних послуг скоїли вбивство двох осіб.

Потім обвинувачені прибули до міста Києва, де проникли до житла потерпілих та заволоділи їх майном і грошима.

Органом досудового розслідування дії обвинуваченого кваліфіковано як умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб (п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та напад (розбій) з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством та проникненням у житло (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України), обвинуваченої – пособництво в умисному вбивстві двох осіб з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та розбої (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України).

Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв УНІАН, тіла 27-річних чоловіка та жінки з Києва, які зникли 14 червня, виявили закопаними біля села Шаповалівка Борзнянського району на Чернігівщині.

Подружжя тривалий час не могло мати дітей. Вони познайомилися із чоловіком, який за допомогою «магії» пообіцяв їм допомогти. Коли вони за попередньою домовленістю приїхали на Чернігівщину, зловмисник вбив чоловіка і жінку та закопав тіла біля ферми. Спочатку співробітники карного розшуку поліції Києва оперативно вийшли на слід його спільниці, яку затримали неподалік від місця події. Самого ж підозрюваного у вбивстві виявили і затримали на базі відпочинку у Черкаській області.

У затриманих вилучили окультну літературу, амулети та різноманітні ритуальні предмети.

24 червня Новозаводський суд Чернігова заарештував підозрюваних у вбивстві подружжя.