Виставка

У Львові в мистецький різдвяний сезон відкрили відразу кілька показів. Один із них – в арт-просторі Гері Боумена, де п’ять художників, друзів ще зі студентських часів, представили експозицію «Ангел-о-творення», повідомляє «День».

2

Оксану Андрущенко, Лілію Баб’як, Ігоря Іваніва, Володимира Луцика та Оксану Романів-Тріску об’єднала спільна ідея, а створили митці ангеликів  кожній у своїй інтерпретації, стилістиці і техніці.

«У Володимира Луцика і Лілія Баб’як – це ретро-естетика. Оксана Романів- Тріска та Оксана Андрущенко перетворюють народні традиції ікони на склі і народної ікони в модерні і дуже цікаві образи. В Ігоря Іваніва, який населяє ангелами нашу буденність, можливо, ми їх не помічаємо, але вони тут, поряд, – це іронія,– зазначила мистецтвознавець Наталія Космолінська.  – Пропонована виставка – це привід задуматися над тим, що збігає рік, і це час підсумків, але водночас – це якась така  пауза між минулим роком і майбутнім, коли можемо помріяти, і це час на те, щоби трошки політати і відкрити янгола в собі».

Відео дня
3

«Я б назвав цю виставку не «Ангел-о-творення», а «Передріздвяний мікрокосмос», – сказав мистецтвознавець Богдан Мисюга.

Оглянути колективну експозицію  «Ангел-о-творення» можна упродовж трьох тижнів. Виставка в Мистецькій галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) діє до 24 грудня.